NOWO JORSKI SERNIK, Przepisy kulinarne
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
NOWO JORSKI SERNIK:Sk�adniki:*200g ciasteczek typu "digestive", u�y�am "Wiatraczk�w holenderskich"*75 g roztopionego mas�a*800g kremowego serka (u�y�am wiaderkowego)*190g cukru pudru*4 jajka*3 ��tka*3 �y�eczki ekstraktu z wanilii*30ml soku z cytryny*300ml kwa�nej �mietany*kakao do posypaniaWykonanie:Nagrza� piekarnik do 175 stopni. Form� o �rednicy 23 cm wysmarowa� mas�em i wy�o�y� foli� aluminiow� tak aby jej brzegi wystawa�y poza tortownic� (masa jest rzadka, nie powinna wyp�yn�� z tortownicy).Ciasteczka zmieli�, wymiesza� z mas�em i wy�o�y� dno tortownicy. W�o�y� do lod�wki, sch�odzi�.Ser, 170g cukru pudru, jajka, ��tka, 2 �y�eczki ekstraktu z wanilii oraz sok z cytryny zmiksowa� a� powstanie g�adka masa. Nast�pnie wyla� j� na ciasteczkowy sp�d. Wstawi� do piekarnika i piec godzin�.�mietan�, pozosta�y cukier i wanili� zmiksowa�. Posmarowa� mas� upieczony sernik i wstawi� go do piekarnika jeszcze na oko�o 10 minut.Wy��czy� piekarnik, uchyli� drzwiczki i pozwoli� sernikowi ostygn��. Wstawi� go p�niej do lod�wki na oko�o 4 godziny. M�j zosta� tam na ca�� noc.Przed podaniem posypa� sernik kakao.Smacznego :)
[ Pobierz całość w formacie PDF ]